Nyereményjáték és adomány a győrieknek – így ünnepelte a foodora market egymilliomodik rendelését

23.03.02|Szerző foodora.hu| 5 perces olvasmány
Nyereményjáték és adomány a győrieknek – így ünnepelte a foodora market egymilliomodik rendelését

foodoraként újult meg a foodpanda! Tudj meg többet a miértről és a hogyanról!

Mozzarellát, chipseket, csokit és üdítőket tartalmazott a panda market egymilliomodik rendelése, amelyet fennállásának második születésnapjára ért el a foodpanda gyorskereskedelmi szolgáltatása. A mérföldkövet egy jótékonysággal egybekötött nyereményjátékkal ünnepelték. 

A panda market kétéves fennállása alatt több mint 5000 tonna terméket szállítottak ki a futárok és a megtett távolsággal csaknem 63-szor kerülhették volna meg a Földet, miközben előfordult, hogy egyszerre 183 kilónyi árut adtak át vagy épp kora hajnalban vittek mosószert. Az egymilliomodik rendelés esetében pedig nem csak egy győri megrendelő lett gazdagabb félmillió forintos vásárlási utalvánnyal, hanem a Magyar Élelmiszerbank Egyesület is ugyanekkora összeget kapott a győri rászorulók megsegítésére.

Az online élelmiszer bevásárlás Magyarországon egyre népszerűbb, a fogyasztói igények is ennek megfelelően változnak, a minőség mellett a megbízhatóság és a gyorsaság a legfontosabb. Ezt mutatják a panda market tapasztalatai is. 

A foodpanda kiskereskedelmi egysége második születésnapjára el is érte az egymilliós rendelési számot. A mérföldkövet nyereményjátékkal ünnepelték, mely során a szerencsés győri nyertes félmillió forint értékű vásárlási utalványban részesült, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület pedig félmillió forint támogatást kapott a győri rászorulók megsegítésére.

Átlagosan fél órán belül megérkezik a rendelés

A foodpanda ugyan kezdetben csak készétel kiszállítással foglalkozott, de az utóbbi években a tevékenységében egyre nagyobb szerepet kapott az úgynevezett gyorskereskedelem. Ez az online megrendelt termékek gyors kiszállítását garantálja, a panda marketek esetében ez azt jelenti, hogy a megrendeléstől számított akár fél órán belül a futár már csenget is az ajtónkon a friss gyümölccsel, zöldséggel. 

“Bár a panda market 30 percen belüli kiszállítást kínál, az elmúlt két év statisztikái azonban azt mutatják, hogy átlagosan 24-26 percen belül az ügyfélnél van a megrendelt termék” – mondta el Arany László, a panda market ügyvezető igazgatója. 

“A panda market szolgáltatásával időt és energiát szeretnénk megtakarítani a felhasználóinknak, amelyet a bevásárlás helyett másra is fordíthatnak. Előfordul azonban, hogy csak egy tételt felejtettünk ki a kosárból és ahelyett, hogy újra elmennénk a boltba, kényelmesen megrendelhetjük online. Az egymilliomodik rendelésnél is hasonló történhetett, bár nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a kosár egy mozzarellát, chipseket, csokit és üdítőket tartalmazott.   

A két év alatt összegyűlt statisztikákban számos extrém példát találni. A szolgáltatás rugalmassága és potenciálja ilyenkor ütközik ki igazán: valaki 183 kg-nyi árut rendelt, de volt aki hajnali negyed 5-kor rendelt mosóport, más pedig a reggel 6 órakor rendelt kávéval indította a napot. Az egymillió rendelés során több mint 5000 tonna terméket szállítottak ki, és a megtett távolsággal 62,5-szer kerülhették volna meg a Földet a panda futárok.“

Hatékonyság és élelmiszermentés

A panda marketek úgynevezett dark store-okként működnek. Az elnevezés egy rendkívül hatékony rendszert takar, az üzletek lényegében raktárak, amelyek teljes mértékben a kiszállítás köré szerveződnek. Egy átlagos kosár összeállítási ideje 2-2,5 perc között van, az árut összekészítő munkatársnak pedig egy saját fejlesztésű applikáció segít, mely mutatja a legoptimálisabb útvonalat a polcok között. Az ilyen típusú működés előnye, hogy nincs szükség eladókra, elég egy sokkal kisebb alapterületet bérelni, ezáltal a működési költség is kedvezőbb lehet. 

A költségek alacsonyan tartása mellett az ökológiai lábnyom minimalizálása is fontos a működés során. A panda marketek esetében az élelmiszermentés mára a bevett rutin része. Az Élelmiszerbankkal régre visszanyúlik az együttműködés, a közös munkának köszönhetően 2022-ben több mint 61 tonna, lejárat előtt álló élelmiszert sikerült megmenteni és eljuttatni a rászorulóknak. A 13 panda marketből összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank lokális segélyszervezetek közreműködésével osztja ki a rászorulók között. 

“Országos segítő hálózatunkban az élelmiszert minden esetben ingyen vesszük át és díjmentesen adományozzuk a rászorulóknak. A folyamatban csupán a szállításra és raktározásra kell költeni, ami a mentett élelmiszerek valódi értékének csak egy töredéke. A most kapott 500 ezer forintból például várhatóan 15 millió forint értékű élelmiszert tudunk majd célba juttatni a nélkülözőkhöz vagyis meg fogjuk harmincszorozni a pénzadomány értékét. Ebből is látható, hogy az élelmiszermentés a rászorulók segítésének egyik leghatékonyabb formája” – mondta el Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója.

A panda market Budapesten hét üzlettel van jelen, amivel a budapesti lakosság körülbelül 80 százalékát lefedi, vidéken pedig hat nagyvárosban – Szegeden, Pécsett, Győrött, Debrecenben, Kecskeméten és Székesfehérváron – szállítanak ki. Az elmúlt két év tapasztalata az, hogy azok, akik többször kipróbálják, egyre jobban megkedvelik. „Az első és a második rendelés között általában egy hónap telik el, a kilencedik és a tizedik között pedig már kevesebb, mint egy hét“ – összegezte Arany László.

23.03.02|Szerző foodora.hu

Legújabb híreink

node.title
Egyéb
foodora: Mintha egy bébielefántot kellett volna kiszállítani – 90 kg-os rekordrendelés Budapesten

24.07.30 by foodora.hu

node.title
Egyéb
Újra közös sörrel jön a MONYO és a foodora

24.07.01 by foodora.hu

node.title
foodora
Új érdekesség tűnt fel a Simon’s Burger menüjén

24.06.10 by foodora.hu