foodoraként újult meg a foodpanda! Tudj meg többet a miértről és a hogyanról!
Negyedik közös receptünk a GastroHobbival!
Látogassatok el a foodora marketre, ahol minden összetevőt összekészítve, rendelésre készen megtaláltok ehhez a remek fogáshoz! Használjátok első foodora marketes vásárlásotokhoz a PMGASTROHOBBI kuponkódot, mely minimum 6000 Ft-os vásárlás esetén 3000 Ft kedvezményt biztosít(részletek: foodora.hu/foodoramarket).
Hozzávalók:
A galuskához:
50 dkg liszt
2 felvert tojás
só
víz
A pörkölthöz:
2 fej vöröshagyma
2 tv paprika
3 paradicsom
1 tk fűszerpaprika
1 tk füstölt fűszerpaprika
1 tk borsikafű
2 tk majoranna
50 dkg zöldborsó
2,5 dl tejföl
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A liszthez adom a felvert tojást, sót és annyi vizet amennyit felvesz. Ez kb 3,5-4 dl, de liszt függő is.
Egy fakanállal összeforgatom és forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatom, pár perc alatt készre főzöm, majd leszűröm.
A finomra vágott vöröshagymát, az apró kockára vágott paprikával és -paradicsommal kevés zsiradékon megdinsztelt, majd hozzáadom a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel ami éppenhogy ellepi, összekeverem és fedő alatt kb. 15 perc alatt készre főzöm.
Amikor a borsó megpuhult hozzáadom a tejfölt, kiforralom, végül beleforgatom a galuskát és aprított petrezselyemmel megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 45 perc
Jó étvágyat!