foodora market recept – Borsópaprikás

25.01.23|by foodora.hu| 1 min read
foodora market recept – Borsópaprikás

foodoraként újult meg a foodpanda! Tudj meg többet a miértről és a hogyanról!

Negyedik közös receptünk a GastroHobbival!

Látogassatok el a foodora marketre, ahol minden összetevőt összekészítve, rendelésre készen megtaláltok ehhez a remek fogáshoz! Használjátok első foodora marketes vásárlásotokhoz a PMGASTROHOBBI kuponkódot, mely minimum 6000 Ft-os vásárlás esetén 3000 Ft kedvezményt biztosít(részletek: foodora.hu/foodoramarket).

Hozzávalók:

 

A galuskához:

50 dkg liszt

2 felvert tojás

víz

 

A pörkölthöz:

2 fej vöröshagyma

2 tv paprika

3 paradicsom

1 tk fűszerpaprika

1 tk füstölt fűszerpaprika

1 tk borsikafű

2 tk majoranna

50 dkg zöldborsó

2,5 dl tejföl

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

 

Elkészítés:

A liszthez adom a felvert tojást, sót és annyi vizet amennyit felvesz. Ez kb 3,5-4 dl, de liszt függő is.

Egy fakanállal összeforgatom és forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatom, pár perc alatt készre főzöm, majd leszűröm.

A finomra vágott vöröshagymát, az apró kockára vágott paprikával és -paradicsommal kevés zsiradékon megdinsztelt, majd hozzáadom a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel ami éppenhogy ellepi, összekeverem és fedő alatt kb. 15 perc alatt készre főzöm.

Amikor a borsó megpuhult hozzáadom a tejfölt, kiforralom, végül beleforgatom a galuskát és aprított petrezselyemmel megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 45 perc

Jó étvágyat!

25.01.23|by foodora.hu

Discover latest news

foodora: Mintha egy bébielefántot kellett volna kiszállítani – 90 kg-os rekordrendelés Budapesten
Egyéb
foodora: Mintha egy bébielefántot kellett volna kiszállítani – 90 kg-os rekordrendelés Budapesten
Újra közös sörrel jön a MONYO és a foodora
Egyéb
Újra közös sörrel jön a MONYO és a foodora
Új érdekesség tűnt fel a Simon’s Burger menüjén
foodora
Új érdekesség tűnt fel a Simon’s Burger menüjén